Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Snel na het startsignaal is het duidelijk. DVVC legt zijn wil op aan de gasten uit …, RFC. Amper 3 minuten in het spel en de bal ligt in de goal van RFC. Bij zo’n snelle treffer moet je zorgen niet naast je schoenen te gaan lopen. Blijf gefocust.
De GroenWitte vangen de bal snel weer af en stomen wederom op naar de goal van RFC. In zo’n dichte concentratie van spelers is het zaak overzicht te houden. Vandaag zit dat bij de thuisploeg best goed in elkaar, zo lijkt het. Goal nummer 2 laat nml ook niet lang op zich wachten.
De aanwijzingen van de coach langs de lijn worden, met hier en daar een hick-up, redelijk goed opgevolgd. En, niet geheel onbelangrijk, de mannen zien zelf ook de mogelijkheden, openingen en kansen en durven aan te vallen. De wedstrijd speelt zich voornamelijk op ‘vijandig’ gebied af.
Na twee snelle tegengoals leek de sluitpost van RFC een beetje down, nu staat hij echter vastberaden voor zijn goal en heeft een paar mooie reddingen. De GroenWitte aanvallers zullen nauwkeuriger en uitgekiender te werk moeten gaan. Het tempo ligt hoog maar door het goede samenspel worden de benen niet onnodig onder het lijf uitgelopen. Wanneer een pass goed aankomt scheelt dat spurten en meters. Dat werpt zijn vruchten af. Het is niet een ‘speels gemak’, maar ‘op de toppen van de tenen’-lopen en bikkelen is het ook niet voor de thuisploeg. De gasten proberen in tussentijd aanwijzingen van 3 coaches te volgen. Heel af en toe is er een doorbraak tot op de helft van de thuisploeg, maar veel zoden aan de dijk zet het (nog) niet.

𝑻𝒘𝒆𝒆 𝒉𝒆𝒍𝒇𝒕; 𝒌𝒐𝒑𝒊𝒆 𝒆𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆 𝒉𝒆𝒍𝒇𝒕.
De spelers van DVVC hebben inmiddels hun derde, vierde en vijfde doelpunt gevierd. Dat is een mooie voorsprong om de rust mee in te gaan. Omdat het zo een heerlijk weertje is wordt de ranja door beide teams bij de dug-out gedronken. Even rust en genieten van het zonnetje.
Spelbeeld in de tweede helft is nagenoeg gelijk. Ook nu belandt de bal zeer snel na aftrap over de doellijn bij RFC. DVVC heerst op het veld. Had de thuiskeeper de eerste helft niet veel om handen, in de tweede helft is het voor de laatste GroenWitte-man nog rustiger. Hij neemt het ervan. DVVC creëert, in zijn golf van aanvallen, vele kansen. De RFC keeper houdt nog een stuk of wat ballen tegen door zijn vastberaden optreden. Tegen zoveel geweld is ook hij echter niet opgewassen. Een bal in een onmogelijk hoge linker bovenhoek knalt binnen. Een aanval vanuit een kluwen zet hem op het verkeerde been. Een keihard schot knalt op de paal en waar deze doelpogingen veelal strandden gebeurd nu het tegenover gestelde. De bal schiet naar binnen. 8-0
Een overtreding in het 16-meter gebied zorgt ervoor dat de keeper één op één komt te staan met een schutter. De DVVC-keeper van de tweede helft. Een loepzuiver schot schiet het ronde leer tegen de touwen. 9-0.
Een nieuwe aftrap, een paar tikken, het eindsignaal.

Prima samengewerkt mannen. Goede teamspirit. Mooi resultaat. Gefeliciteerd. Kom kijken naar dit sportieve team. Kom aanmoedigen. Kom meevoetballen. Je bent welkom op de trainingsavonden dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.45u. Sluit je aan bij dit team en deel de mooie momenten van het voetbal. Zie dit team in actie; Volgende week, 20 april, wederom thuis. Tegenstander VOAB JO13-6. Aanvang wedstrijd 10.30uur.