Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

De spelers van beide teams van vandaag laten duidelijk merken zin te hebben in een sportieve strijd. Het vierde stond afgelopen zaterdag al op scherp. Helaas ging de burenderby toen niet door omdat de tegenstander, ondanks de vele vrije teams, geen elftal op de been kon krijgen. Vandaag staan twee ploegen te popelen te starten. En wel zo snel mogelijk! De teams dringen er op aan maar meteen te beginnen. Waarom wachten tot klokslag 14.30uur. Starten maar!
In vliegende vaart wordt door de thuisploeg de aanval ingezet en voor men het goed en wel in de gaten heeft ligt de bal in het netje van de gasten, RFC6.

Die overrompeling laten de Raamsdonkse Heren zich niet nog eens overkomen. Ze kunnen niet voorkomen dat het spel zich voor de rest van de eerste helft voornamelijk op hun helft afspeelt. De gastspelers lopen elkaar zeer herhaaldelijk voor de voeten. Als verdediging lijkt het in zoverre toch nog effectief omdat er weliswaar vele schoten op doel zijn, maar geen voor een verdere uitbreiding van de voorsprong zorgt. De RFC keeper heeft een behoorlijk drukke middag. Hij houdt zijn ploeg in leven en zijn goedgemutste humeur verlaat hem ook niet.
De supporters welke net even voor het officiële tijdstip van de wedstrijd het Sportpark betraden horen tot hun verbazing dat de rust is ingegaan met 1-0. Die snelle score had meer navolging verdiend. Misschien in de tweede helft?

Zo snel als nummer 1 ligt het leer niet in de gastgoal, maar veel meer dan 5 minuten heeft de thuisploeg nu niet nodig. En nummer 3 volgt dan nog veel sneller. Ook nu staan de RFC spelers veelal geclusterd op de eigen helft. De niet altijd zuivere, of soms te roekeloze schoten en zeker niet te vergeten een uitmuntend keepende sluitpost, voorkomen nog een poos dat er meerdere ballen over de doellijn rollen. Als uiteindelijk nummer 4 de goal inrolt is er wel het nodige gekrakeel. Is er terecht gevlagd? Er is in elk geval niet gefloten en dus dribbelde de GroenWitte speler (ditmaal in een mooi blauw shirt) ongehinderd verder en verschalkte de laatste verdediger.
Er volgen de nodige curieuze momenten. Onbesuisd knallen de ballen hoog over. Deze worden met rode koontjes hollend teruggebracht naar het hoofdveld door de aanwezige kids. Een enkele keer moet de bal zelfs van het parkeerterrein opgehaald worden.

Prachtkansen en op zekere doeltreffers voor open goal gaan jammerlijk, maar wel tot een ieders hilariteit, langs de verkeerde kant van de paal.
Een schitterende lob valt met een uitgekiende boog ongrijpbaar in het doel naar beneden. Nummer 5 voor de thuisploeg wordt opgetekend.
Nummer 6 rolt klemvast met de RFC-sluitpost achterover aan de binnenkant tegen achterkant doelnet. De keeper moet er zelf even van bekomen.
Nog één wordt als een kanonskogel in de linker benedenhoek geschoten.
Het humeur van de gastgoalie heeft er totaal niet onder geleden. Nog altijd even vrolijk en opgewekt, stapt hij uit zijn doel. Hij heeft met hand en tand verdedigd, knappe reddingen gemaakt, en zeker in de tweede helft, een keer of wat mazzel gehad met niet al te nauwkeurig afgewerkte aanvallen. En bovenal: Plezier in het spelletje, dáár staat hij voor, dat is duidelijk! Tenslotte: “Het is maar amateurvoetbal, toch?” In zijn algemeen was het een gemoedelijke, vriendelijke, bijna een goedlachse wedstrijd.

Volgende wedstrijd van DVVC4 is, volgens de KNVB-kalender, op 13 april. Uit tegen SV Reeshof5. Aanvang wedstrijd 14.00uur. De inhaalwedstrijd van afgelopen zaterdag, blijft nog even (weer) in het ongewisse.