Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Een pittige tegenstander voor het 4e vandaag. FC Tilburg staat fysiek én verbaal z’n mannetje op het veld. De eerste paar minuten laat DVVC4 zich overvallen door de dynamiek van de combinatie die de Tilburgse ploeg op de mat legt, en dan volgt onvermijdelijk een snoeihard schot op de thuisgoal. Een prachtige redding…door de paal! Ongeloof bij de een en een zucht van verlichting bij de andere partij. Wakker én bij de les, dat dan weer wel.
Hoogste tijd om de laatste verdediging van de gastploeg te verschalken: 0-1
Maar daar zijn de Tilburgers natuurlijk niet voor gekomen, en redelijk snel trekken ze de stand weer in evenwicht. Een pitbull bijt zich vast en laat ook niet meer los. Echter, volgens enkelen, geheel tegen de verwachting in lukt het de thuisploeg toch weer te scoren. En de gasten blijven niet achter. Na de nodige overhaaste, te eager, pogingen waardoor de thuisploeg met een beetje pech zomaar tegen “een Jaap” van een achterstand had kunnen aankijken, scoort het Tilburgse team de gelijkmaker.

Tijd voor overleg in de rust.

Wat er in vrij snel in de tweede helft, qua voetbal(strategie) gebeurd is voor niemand duidelijk. Het schort, en dat is zachtjes uitgedrukt, aan samenspel en duidelijke communicatie bij de gasten. Voor hun goal ontstaat een verwarde situatie waarop in eerste instantie ook de GroenWitte niet berekend zijn. Op de een of andere manier krijgt een DVVC-er de bal in zijn zo directe nabijheid dat hij in een split-second besluit een doelpoging te wagen. Met succes. De Tilburgse goalie zit verbijsterd op de grond. De doelpuntenmaker van de thuisploeg lijkt in de vertwijfeling mee te doen. Met zijn hoofd in zijn handen zit hij op z’n knieën te bedenken wat er zojuist nou eigenlijk precies gebeurde, daar in die hectiek. Men stond erbij en keek ernaar. Handelde en toen was het 3-2.

Het spel blinkt steeds verder uit in het luid klinkende verbale. En ook, van beide teams, in het fysiekere minder fraaie voetbal. Vooralsnog houden de GroenWitte stand. En een krap kwartiertje voor tijd worden ze (nog eens) geholpen door een speler van FC Tilburg. In zijn poging als voorlaatste verdediging de bal naast de goal te mikken vliegt de bal in de touwen tussen de palen. Balen! 4-2

Stemmen worden luider. Schoten knallen harder. Tempo gaat nog sneller. De thuisploeg wordt teruggedrongen op de eigen helft. Een derde goal die over de doellijn rolt maakt de marge kleiner. 4-3.
De minuten worden afgeteld. Een aantal spelers, van beide teams, loopt op z’n laatste benen. Wie blijft het best overeind? Tenslotte lukt het de gasten om een doorbraak te forceren en de gelijkmaker te scoren. De vreugde van de Tilburgers uit zich in bewoordingen die niet op een voetbalveld thuis horen en zeker niet voor (schriftelijke) herhaling vatbaar zijn.

In de resterende ca. 2 minuten worden geen verdere goals toegevoegd en worden de punten na het laatste fluitsignaal aldus verdeeld.
Eerst volgende wedstrijd is op 16maart. Wederom thuis, tegenstander Bavel6. Aanvang wedstrijd 14.30uur. Kom je dan ook kijken en de mannen aanmoedigen? Een steuntje in de rug is altijd welkom. Dus, tot ziens op Sportpark Dongekant op 16maart om 14.30uur.