Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Door ziekten leek er even een personeelstekort te ontstaan voor Vrouwen 18+1. Tussen DVVC-ers is hulpvaardigheid en clubgevoel echter sterk aanwezig. Gastspeelsters vanuit 18+2 schoven vanuit hun gespeelde wedstrijd dan ook probleemloos op de reservebank neer om bij tijd en wijle hun clubgenoten een adempauze te kunnen verschaffen. Een mooi begin met een “gouwe” randje; dat saamhorigheidsgevoel.

De tegenstander van vandaag, de dames uit Groot Ammers hadden het wat dat betreft minder ‘luxueus’. Vandaag leiderloos (want: ziek) en met slechts één wissel waren ze afgereisd naar Dongen. Vastbesloten het beste uit de ploeg te halen.

Beide teams blaakte van energie en knalden tegen de bal. Binnen luttele minuten braken de GroenWitte echter door en verschalkte de sluitpost van de gasten. De wedstrijd was nog jong, geen reden tot overmatige euforie van de ene zijde of paniek voor de andere zijde. Enkele minuten later stuitert de bal, wederom, achter de gastgoalie. Ditmaal is het een cadeautje voor de thuisploeg vanwege een inschattings- c.q. verdedigingsfoutje van de Groot Ammerse ploeg die daarmee de bal in het verkeerde netje tikt.

Body-Language:
Daar begint het te ‘kriebelen’. Het spel was al redelijk fysiek en dat wordt er niet beter op (eufemisme). De aanstormingen naar de bal hadden met steeds frequentere regelmaat wat weg van (bijna worstel) body-attacks. Een vaak door trainers langs de lijn gebruikte kreet: “Lichaam gebruiken!” werd hier met volle overtuiging als een gewillige bokszak ingezet.
En daar waar op een voetbalveld de voeten horen te spreken werden ze nu duidelijk ‘overschreeuwd’ door overuren draaiende spraakspieren. Waarschuwingen voor beide inzetten zorgde niet direct voor verlichting op de speelwijze.

Een krappe 3 minuten voor rust zorgt het wel voor de eerste (en later blijkt gelukkig ook de laatste) uitvalster. Een onmogelijke aanval op de bal eindigt op een groen gesokte enkel en de onfortuinlijke DVVC-speelster verlaat, geholpen door de trainers, hinkend de grasmat. (We hopen dat het inmiddels een stuk minder pijnlijker is. Sterkte Shena!)

De scheidsrechter is nu zeer duidelijk. Het praten is gedaan! Door hem én door de speelsters. Voetballen wordt gedaan zonder andere sporten aan te spreken. Een wedstrijd ‘dood-fluiten’ en met kaarten strooien is een laatste stap en die is nu echt heel dichtbij!
Na de rust lijkt de rust ook daadwerkelijk weergekeerd. Er wordt nog steeds gevochten, echter meer voetballend en ‘fair and square’. Doelpunten worden er ook gemaakt. Door beide teams. Één door de gasten en de GroenWitte eindigen voor het laatste fluitsignaal op een totaal van 5 rake schoten. Eindstand: 5-1

Een wedstrijd met een ‘rauw’ verbaal- en lichaamsrandje. Een wedstrijd met een ‘gouwe’ randje voor eendrachtig samenwerken, clubgenoten helpen en een mooie overwinning.
Benieuwd hoe het is om samen te spelen met dit team dat van aanpakken weet? Kom gerust eens naar een training (maandagavond 20.00-21.15u, donderdagavond 19.30-20.30u) en laat je informeren door de trainers of meiden zelf. Doe eens mee! (Dat kan óók wanneer je 17 jaar bent!) Het team, eerst, in actie zien kan natuurlijk ook. (Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 6 april) Volgende week, 23 maart, spelen Vrouwen 18+1 uit tegen Baardwijk VR18+1. Aanvang wedstrijd 14.30uur.